Mød Os

Her kan du læse om Gudnason Sten- og Billedhuggeri/Gudnason Granits historie og Firmaprofil.  

For kontakt til vores medarbejdere eller afdelinger.  Kontakt

 

 

Håndværks
tradition og
professio
nalisme

Gudnason er håndværksmæssigt professionelle i alle led af gravsten- og stenproduktion. Vi er eksperter gennem hele processen fra udvælgelsen af sten i Sverige, over anvendelse af hypermoderne teknologi i rå-bearbejdningen til håndværket og efterbearbejdning inden det færdige produkt. Uanset, hvad du har behov for, finder du i Gudnason en samarbejdspartner, der kan yde det hele. Vores svende er fagudlærte, og Gudnason fastholder og udvikler stenhuggerfaget ved at uddanne lærlinge. Vi løser alle stenhugger opgaver. Vi hjælpe dig gerne med opgaven. Foruden vores speciale i gravsten, klarer vi opgaver indenfor restaureringsarbejde, trapper, borde, gulve samt specialopgaver i øvrigt.

I vores profilvideo får du indsigt i granitblokkenes rejse fra de svenske stenbrud til forarbejdelsen på fabrikken med både hammer, mejsel og moderne teknologi.

Kvalitet, ærlighed,
troværdighed
og tryghed

Gudnason har gennem tre generationer ydet troværdig, professionel og ærlig rådgivning og bistand til vores kunder. Vores håndværksvirksomhed benytter som hovedbestanddel i produktionen svensk granit fra gammelt dansk land. Hos Gudnason får du danskproduceret håndværk på baggrund af de stolteste håndværkstraditioner. Vi er professionelle stenhuggere med øje for, hvad der er smukt og bestandigt. Vi efterkommer alle ønsker indenfor dekorationer vi har også Gudnasons helt egen elegante skrift, udviklet gennem generationer med sans for æstetik.

Vores værdier bygger på kvalitet, ærlighed og troværdighed i rådgivningen – alt sammen, så du kan føle tryghed ved at overlade os din opgave, uanset hvor stor eller lille den er.  

 

”Vi vælger altid de smukkeste råblokke med rene og klare farver. Vi sprøjter vand på stenene for at kvalitetsbestemme og vælge den pæneste del af råblokken, spildet kløves af og kasseres. Vi har handlet med tyskerne i 40-50 år, og tyskerne vil altid have den bedste kvalitet.” Lars Gudnason, der selv udvælger sit råmateriale i de Svenske stenbrud

Flere salgs
afdelinger

I generationer har Gudnason selv udvalgt de sten, der bliver anvendt i produktionen af gravstene. Kommer du på besøg i Give, vil du måske føle dig hensat til et smukt, lidt råt og vildt svensk fjeldlandskab. For udover den offentlige udstilling af gravsten, findes der gemt bag virksomhedens bygninger store blokke af granit og natursten i alle afskygninger, alle størrelser og former. De er alle håndplukkede af Lars Gudnason. Du behøver dog ikke tage til Give for at få den helt særlige Gudnasonske kvalitet i såvel sten som håndværk. Firmaet har afdelinger eller salgsudstillinger i hhv. Esbjerg, Tarm, Ølgod, Outrup, Grindsted, Herning, Tørring & Brædstrup  hvor vores medarbejdere er parat til at betjene dig med ekspertise og med samme professionelle rådgivning som i Give.

Garanti/
levering

Når vi sælger en gravsten er det altid leveret og opstillet på kirkegården, med mindre andet er aftalt. Vi kontakter kirkegårdsgraveren laver aftale med opsætning, samt kontakter pårørende så de har mulighed for at overvære opsætning af gravstenen.

Hvis der skulle opstå fejl eller mangler på den leverede gravsten, har vi altid udbedret det til kundens tilfredshed. Vi er stolte over at have kunder der kommer i butikken og fortæller at de har købt gravsten tidligere hos os i flere generationer, og været tilfredse. Det er en forpligtigelse vi skal leve op til.

Vi giver brudgaranti, hvis en gravsten skulle flække og gå i stykker, ombytter vi stenen med en tilsvarende sten uden beregning (det har ikke sket i min tid at vi har leveret en så dårlig sten… citat Lars) Men vores kunder skal ikke frygte for at gravstenen går midt over.

Visse stentyper har pga stenens geologiske beskaffenhed mindre revner, men ud fra vores faglige kriterier vil de aldrig udgøre en risiko for at stenen går i stykker eventuel p.g.a. frost. Ellers får kunden en ny sten uden beregning !